Eco-Notícies

Col·laboració amb la Marató de TV3. Ecoidees ha obsequiat a tots ciclistes que han fet la cursa popular de BTT de Cabra del Camp (Tarragona) el dia 11 de desembre amb una bossa reutilitzable per a fer les seves compres. Els diners recollits en aquesta cursa es destinen íntegrament a fer un donatiu a la Marató de TV3 que es celebrarà el dia 18 de desembre de 2011. Aquest any, el macroprograma estarà dedicat a la regeneració i trasplantament d´òrgans i teixits.

Informem que, amb la voluntat de seguir avançant amb la reducció de bosses de plàstic, enguany se celebra de nou el 3 de Juliol, Dia Internacional Lliure de Bosses.

Ja fa tres anys que la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, junt amb ajuntaments, gremis, entitats, empreses de tota Catalunya i en el context de la campanya Catalunya lliure de bosses, vam declarar el 3 de juliol, Dia Lliure Bosses de Plàstic.

Aquest any, de nou: Un dia de celebració, reflexió i intercanvi d’experiències internacionals.

No t´ho pots perdre! Participa!

En aquest video d´ecoidees.cat, podeu veure un procés real de customització de samarretes. En aquest cas són unes samarretes de cotó biològic, amb diferents dissenys creats per l´artista francès Frank Dauxerre que dirigeix l´empresa Jai Ma Nature, juntament amb la Gemma Guilemany.

En el procés d´elaboració d´aquestes samarretes han intervingut el departament de disseny, el taller d´estampació, la fàbrica d´etiquetes tèxtils, el taller de confecció, l´impremta, l´equip de nois del taller ocupacional bogatell fent els manipulats, i Amusine ha fet l´amenització musical del video. És una feina complexa, tota coordinada per ecoidees.cat i que involucra molta gent. Però el resultat ha estat genial!

Esperem que gaudiu veient una part d´aquest procés en aquest video.

 

Bosses de paper. La bàsica: color havana amb nansa cargolada i disponible en diferents formats.

A més a més : bosses innovadores, bosses de disseny, bosses cares, bosses econòmiques, amb nansa de cordó, amb nansa de llaç, impreses, sense imprimir … les que necessita el seu negoci. Les de tota la vida. 

 

Certificat PEFC

Entrevista a Som Ràdio. El dijous 28 d´octubre de 2010 vam compartir una estoneta de ràdio amb els amics de Som Ràdio (som.cat i 94.2 a Barcelona) dins l’espai de “El millor negoci”  i “Made in Catalonia”.  Ha estat una experiència molt interessant, una bona estona en que em conversat d’ecologia, de temes d’interès mediambientals i com no, del que fem des d’ecoidees.cat. Hem obsequiat als oients amb marxandatge.

 

Segons Greenpeace … 

Greenpeace ha creat una piràmide per a recomenar la selecció de plàstics, evitant el PVC doncs els articles fabricats amb aquest plàstic, tenen un alt contingut en clor i additius altament contaminants en tot el seu cicle de vida. Els productes fabricats amb PVC han estat prohibits a països com Suècia.

Per tant, els plàstics més recomenats serien els de la base de la piràmide: bioplàstics procedents de fonts renovables i posteriorment, el polipropilè.

Amb aquest dos materials, us podem fer: carpetes, maletins, portadocuments, llibretes, blocs de notes, porta-cds, packaging, PLV, displays, portaclaus, calendaris, suports per a mòbils, regles,  …

Font: Greenpeace.

RECICLAT! Articles tèxtils fabricats amb material reciclat: 65% cotó reciclat (provinent de restes de tallers) + 35% poliéster  reciclat (PET: ampolles d’aigua i altres productes). Amb aquests dos materials es fa un fil amb el que podem confeccionar samarretes, polos, bosses de cotó o sarga, dessuadores, …  A més, hi ha una àmplia gamma de colors. Tot el procés, des de la fabricació del fil, el texit, la confecció i fins a l’estampació, es fa integrament a Catalunya. Triar aquest producte per a la seva publicitat, dóna un valor afegit a les seves promocions : és ecològic i fet a Catalunya, per tant és diferent dels productes standards fabricats a la Xina. Aquests productes, porten un nabet infomatiu on s’explica el tipus de producte. Si ho desitja, es pot personalitzar amb información de la seva empresa.

 

El te del futur ja és aquí.  La col·laboració entre 5 empreses alemanyes ha fet realitat aquest projecte. Consisteix en una col·lecció de tes i infusions envasades directament a la plantació per a mantenir-ne els aromes i les propietats al màxim. Conté la quantitat justa de te per a fer que el seu sabor sigui immillorable. El més innovador és el seu envàs. Un packaging cilindric (anomenat Tpod) d’aparença futurista que mitjançant un procès d’osmòsi, a l’estar en contacte amb aigua a 100º, allibera el te que conté en el seu interior.

Te verd : Jengibre, llimona, menta.

Te negre : English breakfast, poma-canyella, earl grey.

Te vermell : Lotus, maduixa, vainilla-préssec.

Fruites vermelles (sense cafeïna) : Hibiscus, goji berry flavor, sweet black-verry leaves, red beet, elderberries, goji juice concentrate.

Herbes i mel (sense cafeïna) :  Spearmint, rooibos, eucalyptus, fennel, wild orang leaves, honey flavor.

Hi ha diferents packagings standards que es poden personalitzar amb el vostre logotip. També podem fer-ne un a la vostra mida, amb la quantitat de Tpods que vulgueu.

La nostra salud   Les ampolles d’aigua PET es reutilitzen sovint com ampolles per a beure però mai es netegen adecuadament. A les bactèries els agrada la bora de l’ampolla. Quan reomples l’ampolla sense netejar-la, beus sense preocupar-te. L’acer inoxidable és segur, i es pot netejar al rentaplats.

El nostre entorn     Per a produïr una ampolla PET d’1 litre es necessiten 160 ml de petroli i 5 litres d’aigua freda. Europa utilitza 30 bilions d’ampolles d’agua PET cada any. Aquest és el mateix volum de petroli que es necesita per a conduir un milió de cotxes durant un any. Si utilitzem envasos reutilitzables, contribuirem a millorar el nostre entorn.

Menys temps a la dutxa.   Una persona està una mitjana de 8’5 minuts a la dutxa, això segurament es podria millorar.Si redueixes el temps a 5 minuts, estalvies 35 litres d’aigua cada cop que et dutxes. Això vol dir que pots estalviar 240 litres d’agua calenta cada setmana.Per ajudar els teus clients a estalviar aigua a la dutxa, els pots regalar un entrenador de dutxa.És molt senzill, és un rellotge de sorra de 5 minuts que té una ventosa per a que el puguis enganxar a la paret de la dutxa. Hi ha diferents models de mida standard, i un mida reduïda, per a que el puguis incloure en els teus mailings.

Fem la bugada!    Si utilitzem aquestes dues boles assecadores de PVC de 7 cm de diàmetre, podem reduïr el temps d’assecat en un 25%. A més, redueix el borrissol inútil i les arrugues. Les pinces? Assecar a l’aire lliure està cada cop més de moda. Per això aquest set incorpora 10 pinces de fusta sense metall (11×1’5 cm) i un fil d’estendre de 2 metres i 3mm de diàmetre. També inclou el manual per a que el seu ús sigui totalment profitós, i una bonica i evidentment reciclable, capsa de presentació.